Lélekprizma

Ki nyeri meg a lottó főnyereményt?

Vajon hány millióan álmodnak arról, hogy megnyerik – majd egyszer, valamikor – a lottó főnyereményt? Vagy legalább egy közepesen elfogadható összeget. Mert a pénznek mindig volna helye… De ezzel az elgondolással több probléma van.

Tévhitekbe ringatjuk magunkat, ha azt gondoljuk, a hirtelen jött pénzeső valóban megoldja minden problémánkat. Pontosabban: csak annak segíthet a sok pénz, aki valóban okosan tudja felhasználni, ehhez viszont az kell, hogy NE csupán a külső körülményben bízzon – hanem saját magában, a saját gondolkodásmódjában álljon be olyan fordulat, ami által a szerencséjét meg is tudja tartani.

pénz hullik

Ha valakinek hirtelen óriási vagyon zúdul a nyakába és egyáltalán nincs hozzászokva ahhoz, hogy miként kell kezelni azt, komoly stressz és traumát élhet meg a kezdeti eufórikus boldogság után.

A nagy jómód ígérete, a luxus és csillogás sokakat becsap. A hírességek és a milliárdosok életmódját csodálva azt képzeljük, hogy az ő életük mennyivel jobb, mint a miénk – és közben abba nem gondolunk bele, hogy ez mennyi felelősséget és lelki nyomást jelenthet. Hiszen aki fent van, az eshet nagyon igazán…és akkor sokkal jobban fáj, mint amikor még csak vágytuk arra, hogy feljussunk.

Könnyen jött pénz…

A brit Carrie Rogers 16 éves korában nyert kétmillió fontot a lottón, és első felindulásában rögtön házakat vett magának és a családtagjainak. De ilyen fiatalon még fogalma nem volt arról, hogyan ossza be a pénzét ésszerűen és persze ilyenkor az embernek hirtelen sok ismerőse támad, akik mind rajta kezdenek élősködni. Eleinte ez nem gond, de ha nem vigyázunk, a pénz kifolyik a kezünk közül.

54eb9f12610a7_-_broken-piggy-bank-loose-change

A túl gazdag embereknek nagyon vigyáznia kell arra, hogy kivel barátkozik. Carrie tizenéves fiatalként lelkileg amúgy is érzékeny, sérülékeny korszakában volt ebben az időszakban. Egy idő után üresnek és értelmetlennek érezte az életét,mert már úgy érezte, mindenki csak a pénzéért szereti. Vagyonának nagy részét már huszonéves korára elköltötte, többször próbált öngyilkos is lenni. Egyszer azt nyilatkozta: “Bárcsak sosem nyertem volna a lottón. Ilyen fiatalon nem tudtam mit kezdeni azzal a nyomással, ami a hatalmas vagyonnal jár. Tönkretette az életemet”.

Számos hasonló esetről lehet olvasni. Egy biztos, csak akkor lehet valaki elégedett a hirtelen jött sok pénzzel, ha tervei, életcélja is vannak mellette – és ért is egy kicsit ahhoz, hogy okosan fektesse be, illetve jó érzékkel választja ki a tanácsadóit és a barátait.

Mit tudnak azok, aki valóban gazdag életet élnek?

Például azt, hogy MEGÉLIK azt. Benne vannak, tudják, milyen ez az érzés. Benne vannak a pénz áramlásának vibrációjában. Rá vannak hangolódva a pénz rezgésére. Vajon milyen érzés ÉREZNI, HOGY MIÉNK, AMIRE VÁGYUNK?!

Milyen érzés a lottó megnyerésének megfelelő rezgések közelében lenni?” – kérdezi Esther Hicks az alábbi videóban. – Ha csak arra tudsz gondolni, hogy “de jó lenne ott lenni” (majd, egyszer), akkor bizony MÉG NEM VAGY OTT. És ez a lényeg. Sajnos a Vonzás Törvénye úgy működik, hogy előbb rá kell hangolódni a megfelelő csatornára, annak a rezgéshullámaira, és akkor – a “hasonló a hasonlót” elv alapján megtörténhet, hogy együtt fogsz rezonálni vele – és onnantól fogva már egyszerűen csak rá kell bíznod magad a hullámra.

Tehát:

 • ha „szükségét érzed”: akkor még nem vagy ott, ahol szeretnél
 • ha kifogásokat keresel és csak várod, hogy valami majd (magától) változni fog – bár úgy érzed, „képes vagy rá” és „megérdemled”: akkor még nem vagy ott, ahol szeretnél
 • ha csak álmodozol róla: akkor még nem vagy ott, ahol szeretnél.

Csakis akkor vagy a célod felé vezető úton, annak a közelében, ha

 • máris hálás vagy azért, aki vagy,
 • és aktívan teszel is azért, hogy a dolgok mozgásban legyenek,
 • mert igazán akarod és a magadénak érzed azt a dolgot.

Hiszen a lényeg az odavezető út. Különben nem tudnád méltányolni, amit elértél. A pénz csak egy eszköz ahhoz, hogy a valódi céljaidat elérd. Tehát az igazi motivációt egy olyan cél jelentheti, amihez csak a lehetőséget adja meg a vagyon. Boldog akarsz lenni, igaz? De nem csak addig a pillanatig, amíg a kezedbe nyomják a pénzt…

Kapcsolódó cikkek a LÉLEKPRIZMÁN:

Te is folyton a kifogásokat keresed?

Tenni az álmunkért

A valóság illúziója

Éld az álmodat!

<script>
  (function(i,s,o,g,r,a,m){i[‘GoogleAnalyticsObject’]=r;i[r]=i[r]||function(){
  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
  })(window,document,’script’,’//www.google-analytics.com/analytics.js’,’ga’);

  ga(‘create’, ‘UA-69450472-1’, ‘auto’);
  ga(‘send’, ‘pageview’);

</script>

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Tihanyi-Konda Szilvia says:

  Kedves kopaszgar és W.A. Lacky!
  Nem tetszett figyelmesen olvasni a cikket…
  Épp ez a lényeg: a gondolataink minőségén múlik minden. Amíg jobban érdekel az, hogy a másiknak mije van és csak a kritikát tudjuk megfogalmazni, addig nem teszünk semmit azért, hogy a mi saját életünk legyen jobb. És az sem attól lesz jobb, ha hirtelen ölünkbe hullik a szerencse… ha nem vagyunk rá érettek, ha nem tudjuk felvállalni a felelősséget, ugyanoda kerülünk vissza, ahol előtte voltunk és sírhatunk tovább.
  Más kérdés, hogy a látszólagos “szerencse kegyeltjei” vajon boldogok-e? Nem, mert akkor nem innának és drogoznának. Ha csak a felszínen van siker és a csillogás, az sokat nem ér…

 2. kopaszagar says:

  Tehát én még nem vagyok ott, nem értem meg a pénzre… parisz hilton viszont igen? Meg az a hülye, aki 1 milliárdos nyereményből elkölt ferrárikra 900 milliót, a többit meg elissza a kocsmába?
  Hagyjuk már az ilyen süket dumákat. Nagy bölcsek, akiktől senki se kérdezze honnan szerezte az első milliót, de a többiről számlát ad.
  A másik nagy mese amitől már a hátam szőrzik, a “nulláról kezdte” című történet.
  Neked is sikerülhet, csak ügyesnek kell lenni, akarni kell és “ott kell lenni”. Ez csak etetés a pórnépnek, reménykeltés, mézesmadzag, hogy tekerje még jobban annak a gépezetnek a mókuskerekét ami pont őt facsarja ki.
  Régen szinte hetente volt ötös. Most meg hónapokig halmozódik? Persze, hiszen a “szerencse” is vadkapitalista lett.
  Harácsoló, élősködő, burzsuj tetvek.

 3. W. A. Lacky says:

  No ez ám a nagy bölcsesség! Majd szíveskedjenek nekem egy filozófust bemutatni, aki ezen elvek alapján vált milliárdossá!
  Amíg ez be nem következik, addig nem szeretném elhagyni az árnyékvilágot…


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!